Køb/Salg/Priser

Køb/Salg/Priser

Jeg får jævnligt spørgsmål om køb, salg og vurdering af regnemaskiner. Jeg vil her prøve at svare på nogle af de oftest stillede spørgsmål. Folk er selvfølgelig meget velkomne til at kontakte mig med spørgsmål, men ofte ender jeg med at svare næsten det samme som tidligere. Så derfor denne liste.

Hvad er min regnemaskine værd?
Jeg har givet mellem 25 og 300 kr. for de fleste af mine regnemaskiner. Og prisen har ikke altid hængt sammmen med stand og alder af maskinen. Men generelt kan man sige at prisen afhænger af hvor gammel maskinen er, hvor pæn den er og hvor godt den virker. Og hvis en regnemaskine er speciel (design eller funktionalitet) vil den oftest være mere værd. Prisen afhænger også af hvor man køber den. En maskine købt på et loppemarked er ofte billigere end den samme maskine købt hos en antikvitetshandler.
Hvor kan jeg købe/sælge en regnemaskine?
Jeg har købt de fleste af mine regnemaskiner på loppemarkeder. Nogle af mine "lommeregnere" er købt på nettet. Problemet med at købe/sælge de "store" maskiner på nettet er at fragten often vil blive dyrere end selve regnemaskinen. Jeg kender kun til én antikvitetshandler, som har specialiseret sig i tekniske antikviteter og det er Antik & Kunst i Viborg. Jeg tror at de fleste regnemaskiner jeg har set på loppemarkeder og hos antikvitetshandlere er blevet indkøbt som en del af et større parti. Man kan altid sætte en regnemaskine til salg på dba.dk, og så håbe at der er nogen tæt på som er interesserede.
Vil du købe min regnemaskine?
Måske. Hvis regnemaskinen er i god stand og/eller ikke ikke minder for meget om dem jeg allerede har (jeg er nødt til at begrænse mig, da jeg har begrænset opbevaringsplads) kan det godt være at jeg er interesseret.
Kan jeg købe en af dine regnemaskiner?
Det er et svært spørgsmål. En samler sælger normalt ikke noget fra sin samling. Men hvis det er en af de maskiner jeg har flere lignende af og/eller du skal bruge den til noget interessant er du velkommen til at kontakte mig.